Siekiant geriau pritaikyti svetainės turinį bei informaciją apie mūsų paslaugas ir specialius pasiūlymus, šioje svetainėje naudojami slapukai (cookies), kuriuos Jūs galite bet kada išjungti, keisdami savo naršyklės nuostatas.

Edukacinė programa "Nuo žolyno iki korio"

Straipsnių sąrašas

„Nuo žolyno iki korio“
Programos trukmė: iki 2  val.
Grupės dydis: nuo 10 iki 20 asmenų.
Programos kaina vienam asmeniui: 14 eur. + muziejaus lankytojo bilietas
Programa skirta įvairaus amžiaus asmenims.

Edukacinės programos tikslas:
Skatinti įvairaus amžiaus asmenų domėjimąsi bičių produktais ir bitininkyste, supažindinti su vieninteliu Pabaltyje esančiu Bitininkystės muziejumi. Programa yra unikali, nes suteikia galimybę apsilankyti Stripeikių Bitininkystės muziejuje ir susipažinti su realiu bičių gyvenimu. Programa atskleis bičių produktų ypatumus, supažindins su skoninėmis medaus  ir kitų bičių produktų savybėmis, atskiro regiono tradicijomis.

Produktai:
Medus kelių rūšių
Sūris
Agurkai
Duona
Bičių duonelė
Žiedadulkės
Žolelių arbata

Programos turinys:
Edukacijos metu bus pasakojama apie medaus rūšis, jų skirtumus, vyks tuo metu esančių rūšių degustacija, kurios metu bus siūloma paragauti įvairių rūšių medaus ir pajusti skoninius skirtumus, mokytis  pajusti kvapą, atskirti medaus rūšį pagal spalvą, kalbama apie medaus mišinius skirtus imunitetui stiprinti, nuovargiui šalinti. Bus skanaujama bičių produktų tokių, kaip: bičių duonelė, žiedadulkės. Pasakojama apie bičių pikio naudą.

Produktų naudingumas
Medus – itin naudingas sveikatai produktas, normalizuojantis daugelio vidaus organų darbą, pagerinantis kraujo sudėtį, sustiprinantis imunitetą, jis yra galingas energijos šaltinis, taip pat turi antibakterinių savybių. Dėka savo gydomųjų savybių, medus labai plačiai ir nuo seno naudojamas liaudies medicinoje tiek gydant susirgimus, tiek profilaktiškai . Stiprina organizmo funkcijas, nes turi nemažai aktyviojo deguonies, to nėra kituose maisto produktuose. Taigi, medus labai reikšmingas organizmo oksidacijos procesuose. Kita svarbi jo funkcija – fermentacija. Meduje yra labai daug ne tik virškinimui, bet ir organizmo funkcijoms reguliuoti reikalingų fermentų. Jame yra labai svarbių organizmui reikalingų medžiagų: daug angliavandenių, baltymų, kurie į medų patenka iš augalų kartu su nektaru ar lipčiumi, žiedadulkėmis ir su bičių liaukų sekretu. Jie skatina fermentų, kuriuos išskiria bitės organizmas aktyvumą.

Renginių metu yra fotografuojama ir filmuojama. Medžiaga publikuojama muziejaus internetinėje svetainėje, soc. tinkluose ir muziejaus informaciniuose leidiniuose.